Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääruuan erilaiset makuvaihtoehdot – Rennon tyylikäs noutopöytä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi

häämenu Sonja ja Markus alkuruoka

Kuva Anssi Koskinen Photography

Pöytiintarjoilu, buffet vai jotain ihan muuta hääruokailuun? Ruokailu on monen mielestä yksi hääjuhlan tärkeimmistä kohdista, ja häämenun halutaan olevan hääparin näköistä.

Vaikka kaikki eivät olekaan buffet-faneja, niin niille on paikkansa. Häät on ehdottomasti yksi niitä hetkiä, joissa noutopöytä ehdottomasti puolustaa paikkaansa. Markus ja Sonja valitsivat hääjuhlaansa rennon tyylikkään noutopöydän.

Hääpari Markus ja Sonja

Kuva Anssi Koskinen Photography

Sonjan ja Markuksen häiden makupaletissa päästiin parin suosikkiruokien äärelle.

– Suunnittelu oli helppoa, kiitos valitun cateringyrityksen yhteyshenkilön Aapon, Sonja kehuu.

– Hän kyseli mistä pidämme ja rakensi menun tämän pohjalta. Oli kiva, että Aapo osasi ehdotella sopivia ruokia, Markus mainitsee.
 


Noutopöytäratkaisu oli tyylikkäästi toteutettu ja äärimmäisen kauniin näköinen. Erikoisruokavaliot otettiin hienosti huomioon ja varmistettiin, että kaikille on syötävää. Jälkiruokana oli vadelmapassion-britakakku, kolmensuklaan brownieta sekä vadelma-valkosuklaablondieita.



– Emme tekisi mitään toisin, ihan totta! Kaikki sujui mielestämme hyvin ja meillä oli kova luotto HOX!:n henkilökuntaan. Parasta oli se, kun vieraat kehuivat ruokia ja juomia, Markus toteaa.

Häämenu Sonja ja Markus

Kuva Anssi Korkinen Photography

Sonja ja Markuksen hääjuhla

Vierasmäärä 130 


Menun tyyli Buffet 


Juhlien sijainti Jyväskylä 


Catering Ravintola HOX! 


Jälkiruoat Kahvila Miriam´s 


Iltapala Hotdogit kokkiystävän hoitamana 

Hinta 7 150 €

Sonjan ja Markuksen häämenu

Leipäjuureen valmistettua leipää, voita ja oliivitapenadea

Raikas vihersalaatti ja talon vinaigrette

Kurpitsa-minttusalaattia ja manchegoa

Seesamipaahdettua parsakaalia ja minttujogurttia

Lohipastramia ja piparjuurta

Confattua ankkaa & kirkasta varhaisperunasalaattia sekä aiolia

Mozzarella-tomaattipastasalaattia & rucolapestoa balsamicosiirapilla

Lihavaihtoehto: Häränfilettä, fenkolijuureksia (halloumia joukkoon paahdettuna, sis. bataattia) 
ja paahdettua valkosipuli-punaviinikastiketta

Kasvisvaihtoehto: Mie De Pain -kuorrutettua tofua, fenkolijuureksia & tomaattihummusta 


häämenu Sonja ja Markus jälkuruokapöytä

Kuva Anssi Koskinen Photography

Jälkiruokapöytä oli toteutettu kauniin graafisesti ja makuina oli ainakin perinteistä britakakkua hieman poikkeavin mauin vadelmalla ja passionilla. 

Juomat 


Lonkero 

Olut 

Siideri 

Puna- ja valkoviini 

Aperol Spritz 

Hugo 


Juhlapaikkaan sai viedä omat alkoholit ja ne tilattiinkin Virosta. Parin ystävät pitivät baaria ja rahaa kului juomiin noin 3 000 euroa. Kuumana päivänä oli tarjolla myös alkoholittomia virvokkeita, jotka laitettiin tarjolle muun muassa hanallisiin lasiastioihin.  

Osa häätunnelmaa on kaikille maistuva ruoka

Markuksen ja Sonjan rennon tyylikkäät juhlat kruunattiin häiden fiilikseen sopivalla ruoalla. 



– Menussa kannattaakin miettiä myös juhlien luonnetta ja sijaintia omien mieltymysten lisäksi, Markus ja Sonja vinkaavat.


Lue häiden ruokailusta lisää Häät.fistä

Andrealle ja Maxille oli tärkeää saada elegantti hääillallinen. Lue Häät.fistä >>

Heidin ja Tomin häissä buffetruokailukin oli näyttävää. Lue Häät.fistä >>

Minna ja Eetun hääruoka oli suussa sulava ja vegaanista. Lue Häät.fistä >>

 

Teksti Tanja Hakala

Kuva Anssi Koskinen Photography

 

Lue häämenupohdinnoista lisää Häät-lehdestä 2/2022

Kolme paria kertoi Häät-lehdelle omien juhlien ruokavalinnoista kustannuksineen. Laita lehdestä talteen tärkeät vinkit, joilla häiden menupohdinta helpottuu välittömästi.

Häät-lehti 2/2022 Lehtipisteissä 5.10.2022 alkaen ja digitaalinen näköislehti Issuu.comissa.

ISSUU.COM

Muokattu: 23.8.2023